keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kuvia Maarianhaminasta

Teimme päivän reissun Maarianhaminaan Tukholmasta Kappelskärin kautta,matkahan ei kestä kuin 2 tuntia sinne laivalla ja mikä parasta..merituulta ja aurinkoa! Tämän laivan varmaan monet tuntevat tai ovat nähneet.

Matkalla kaupunkiin ihailimme hienoja veneitä.


Matkalla tapasimme myös ystävällisen suomea puhuvan miehen, joka neuvoi meidät vanhojen Ford -autojen näyttelyyn. Sepä sattui, sillä itsekin omistan Fordin :)

Tässä pari kuva näyttöä, eri merkkisiä oli vaikka kuinka paljon.Maarianhaminassa suurin osa taloista on puusta rakennettuja.

Suomalainen jäätelökioski, kaupatkin ovat samanlaisia kuin "oikeassa Suomessa" Oli kiva ostella supisuomalaisia herkkuja kotiin vietäväksi.Täällä puhutaan enimmäkseen ruotsia, vaikka suomea osataankin.Maarianhamina elää vain kesällä.
Satama-aluetta. Taustalla pyörä vuokraamo.


2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Maarianhamina on niin söpö ja kodikas. Olen myös ihastunut sen kauniiseen Campingalueeseen,mikä tuli mieleeni tuosta autonäyttelykuvasta.

orvokki kirjoitti...

Kiva katsoa Maarianhaminasta kuvia, jotka ei ole ns. matkailumainoksia.

Minun viime käynti siellä tapahtui kymmeniä vuosia sitten, kun siellä pidettiin nappuloiden jalkapallotapahtama (kaipa siellä se edelleenkin on?) Silloin satoi koko viikon, ja oli ongelmia, kun piti saada poikien pelivehkeet kuiviksi seuraavaan päivään, asuttiin jossain mökkikeskuksessa. Ja Maarianhamina "rikastui" kun koko kaupungin saapasvarasto loppui päivässä!

Pitäisi kai joskus tehdä uusintavierailu, mutta Hesan laivat ei enää pysähdy Ahvenanmaalla, ja Turkuun ei viitsisi lähteä ajamaan.